cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

El Govern cofinançarà l'hospital malgrat costi el doble del previst

El senador Cámara reclamarà explicacions a la ministra Villalobos

El Govern balear s'ha refermat en el seu compromís de participar en el finançament de l'hospital d'Inca malgrat que el pressupost inicial ja s'hagi duplicat arribant a 4.706 milions.

El director general de Sanitat, Josep Pomar, així ho ha assegurat, tot i que també ha deixat clar que s'exigirà a Madrid que els doblers que s'inverteixin des de la Comunitat s'hauran de tornar quan es facin les transferències. Pomar ha dit que fins ara l'Insalud no ha remès a la Conselleria cap document referent a l'hospital. També critica que el Govern no hagi pogut participar ni en la licitació de la redacció del projecte.

El director general considera que «si el Govern balear posa la meitat dels doblers ha de poder dir la seva a l'hora de definir com serà el futur hospital, sobretot quant al tipus de gestió i a la cartera de serveis que tindrà». L'increment del cost del nou centre ha generat reaccions en altres partits. Així, el senador d'Esquerra Unida per les Balears, Manuel Cámara, ha manifestat que demanarà la compareixença urgent de la ministra de Sanitat, Celia Villalobos, per exigir-li explicacions.

Cámara considera «sorprenent que un representant d'Insalud pugui atrevir-se a reconèixer que en dos anys el cost previst de l'hospital s'ha duplicat». El senador creu que «això només pot amagar altres intencions per part del Ministeri o la voluntat de retardar el procés de construcció». Cámara creu que l'Insalud no està legitimat per opinar sobre la liquiditat del Govern balear, ja que el Govern central no ha complert quant als 250 milions que havia d'aportar, sinó que ni tan sols no es pressuposten per al 2001.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris