cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
21°

L'IBI augmenta un 10% entre una pujada generalitzada d'imposts

Només per la contribució, l'Ajuntament recaptarà uns 300 milions més

L'Ajuntament de Calvià, a través del tinent de batle d'Hisenda, Antoni Manchado, presentà ahir els pressuposts del 2001, que fixen un augment de l'impost sobre béns immobles (IBI) d'un 10 per cent, a més de l'increment actualitzat dels valors cadastrals. Només per aquest concepte, l'IBI o contribució, el Consistori recaptarà uns 300 milions de pessetes més que enguany.

L'impost de vehicles i l'impost d'activitats econòmiques (IAE) pujaran segons les previsions aproximades de l'IPC, un 3'5 per cent. Pel que fa a les taxes, la de clavegueram augmenta un 11 per cent; i la del fems, un 7 per cent. Cal recodar, emperò, que aquesta darrera taxa inclourà per primera vegada la d'incineració, per la qual cosa un habitatge normal passarà de pagar 9.700 pessetes a abonar-ne 13.750.

Els guals gairebé es dupliquen, ja que pugen un 91 per cent amb la justificació d'haver passat una sèrie d'anys sense cap increment. Així, es passa de pagar-ne 10.000 a liquidar-ne 19.100. Quant a l'ús d'instal·lacions esportives, pugen entre un 3 i un 10 per cent segons el tipus de servei. Les escoletes municipals ho fan un 11 per cent. Malgrat uns tributs tan alts, el grau de compliment en el pagament durant el període voluntari és molt alt, proper al 90 per cent. No s'incrementen l'impost ni la taxa de construcció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris