cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Calma tensa en el primer dia de vaga legal del personal de càrrega d'Ibèria

Les versions de la CGT i l'empresa sobre l'èxit de la mobilització no coincideixen

Son Sant Joan visqué ahir la primera jornada de vaga legal del personal de càrrega i descàrrega de la companyia Ibèria per reivindicar mesures contra la penositat laboral tercermundista que pateix aquest col·lectiu. I tal com passa en la majoria de vagues, existeixen dues versions diferents sobre l'èxit de la convocatòria.

La de la Confederació General del Treball de les Illes Balears (CGT), únic sindicat que dóna suport a la iniciativa de l'assemblea de treballadors, que, en boca del seu secretari general Pep Juárez, indica que «l'índex de participació fou molt alt i que es féu notar el petit guirigall que provocà el fet que algunes aeronaus no poguessin descarregar temporalment, provocant això alguns nervis en la direcció de l'empresa». Juárez també es queixà de l'horari de serveis mínims que els obliguen a complir: «L'Administració, una vegada més, ha pres part a favor de l'empresa i nosaltres estam disposats a impugnar, mitjançant un recurs contenciós administratiu, el Decret de serveis mínims del Govern central, que obliga a fer un nombre excessiu d'hores en aquest sentit, i nosaltres consideram que això constitueix una negació d'un dret constitucional».

L'altra versió, completament oposada, de la vaga la donà el gabinet de premsa d'Ibèria: «La incidència de la vaga en el normal funcionament de l'aeroport ha estat mínima i cap dels vols programats no se n'ha vist afectat». La mateixa opinió donà el cap de Relacions Externes i Protocol de l'aeroport, Mateu Cladera: «el fet que els treballadors d'Air Europa, Spanair i les companyies extrangeres que integren l'Ineuropa Handling no s'hagin sumat a la vaga n'ha minvat molt els efectes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris