cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

El cost del futur hospital comarcal es duplica i ja arriba a 4.700 milions

L'Insalud creu que el Govern no té liquiditat suficent per aportar els 250 milions que li pertoquen

La construcció de l'hospital comarcal d'Inca costarà, d'entrada, el doble del que havia previst inicialment l'Insalud. Des de l'Administració sanitària s'ha informat a Diari de Balears que el pressupost del projecte xifrat en principi en 2.350 milions de pessetes s'ha engreixat fins a arribar, ni més ni manco, que a 4.706 milions. El director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, ha raonat que l'encariment ha estat motivat sobretot per una revisió dels preus dels materials realitzada per l'equip tècnic encarregat de redactar el projecte.

A més, emperò, ha ressaltat alguns petits canvis que s'introduiran en el projecte definitiu de l'edifici. Així, els 130 llits prevists es mantenen, però distribuïts en habitacions individuals, la qual cosa repercutirà en una millor comoditat i qualitat assistencial cap al pacient. Es deixa oberta una possible ampliació futura de més llits. Santos va indicar que la zona d'hospitalització s'ubicarà en un mòdul en planta baixa i que la resta de serveis, incloent-hi consultes externes, s'ubicarien en un altre edifici de dos pisos.

El director territorial reiterà el 2004 com a data d'obertura del nou centre hospitalari explicant que «el projecte ja no té marxa enrere», i confia que a començament de l'any que ve el projecte ja estigui completament enllestit. En principi s'ha previst que per a la propera setmana es realitzi a Inca la presentació de l'avantprojecte de l'edifici.

D'altra banda, Javier Rodrigo de Santos va tornar a criticar el fet que la Conselleria de Sanitat encara no hagi abonat els 250 milions que li corresponen per l'acord de cofinançament de l'hospital assolit l'any 1998. Respecte d'aquest assumpte, Santos diu tenir constància de l'existència d'una partida de 250 milions dins del pressupost de la Comunitat, però dubta seriosament que el Govern balear tengui liquiditat econòmica suficient per fer-hi front.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris