algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El projecte de la llei d'estrangeria no té en compte la insularitat de les Balears

Les Canàries podran presentar propostes per limitar la residència i els llocs de feina

El projecte de llei orgànica de reforma de la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social no té en compte la insularitat de les Balears i, en conseqüència, no estipula en cap moment una possible limitació de la residència d'immigrants que continuen arribant. Fet que no succeeix en el cas concret de les Canàries.

El projecte de llei orgànica afegeix una disposició addicional segona per a Canàries en què es diu que «en atenció a la situació de l'arxipèlag canari, a les característiques del seu territori insular, a la llunyania amb el continent europeu i la seva proximitat a l'Àfrica, aquesta Comunitat Autònoma podrà presentar al Govern les propostes que consideri oportunes sobre el treball i residència dels estrangers, en concordància al que estableix el seu article 37.1 del seu Estatut d'Autonomia».

Encara que com bé fa notar l'advocada Margalida Palos, experta en estrangeria, «el projecte de llei només diu que podrà presentar al Govern les propostes que consideri oportunes, però en cap moment no diu que les acceptin. I en tot cas fa referència a l'article 37.1 del seu Estatut d'Autonomia, article que no té l'Estatut de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ni cap de semblant». Concretament, l'article 37.1 de l'Estatut d'Autonomia de Canàries, recull entre altres drets que té aquesta Comunitat Autòma el der ser informada de l'elaboració de tractats internacionals.

Així que l'entrada d'estrangers a Mallorca no quedarà limitada pel fet de ser una illa. És més, l'estada il·legal a l'Estat espanyol i en concret a les Balears no és causa d'expulsió, així ho recordava ahir mateix el cap de secció de l'oficina d'estrangeria, Javier Gibello. «Per incoar un expedient d'expulsió hi ha d'haver desordre públic», afegia. Actualment, dels 4.453 estrangers no comunitaris que tramitaren a l'Illa la seva regularització, Delegació del Govern ha resolt favorablement 2.214 expedients, 435 ja han estat denegats i 13 arxivats definitivament. 1.791 expedients més encara estan pendents de resoldre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris