cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Les dones fan pinya per lluitar contra la violència i la pobresa

Les dones de l'Estat espanyol, juntament amb les de la resta del món estan disposades a ajuntar les seves veus per cridar, una vegada més «Ja n'hi ha prou!». A les portes del segle XXI la dona continua sent objecte de nombroses i greus discriminacions i abusos en una societat governada majoritàriament pels homes. En la seva lluita per canviar el món, el passat 8 de març s'inicià una Marxa Mundial que té com a objectiu lluitar contra la violència i la pobresa, dos conceptes molt lligats al tema de la dona, i que culminà amb la celebració de dos actes principals que tingueren lloc el passat dia 14 de l'actual a Brussel·les i ahir a Nova York.

Ahir, la directora de l'Institut Balear de la Dona, Francesca Mas, acompanyada de representants de la majoria dels partits polítics, sindicats i entitats socials donaren suport i presentaren la proposta de manifest de les dones de l'Estat espanyol per a aquesta Marxa Mundial de les Dones per a l'any 2000. Segons Lourdes Martín, responsable de l'àrea de la dona d'Esquerra Unida "partit del qual sortí la iniciativa de l'acte de presentació del manifest", l'objectiu de la Marxa és reunir-se amb el president del Banc Mundial i el director general del Fons Monetari Internacional per plantejar-los totes les reivindicacions del manifest "un total de 24" i reclamar sobretot mesures concretes per eliminar la pobresa i la desigualtat home-dona i garantir la distribució equitativa de la riquesa mundial.

De la seva banda, Francesca Mas, en nom de l'Institut Balear de la Dona, acceptà i s'adherí al manifest i oferí el nou local, seu de l'Institut, per a actes i reunions de dones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris