nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Agricultura no té ara una certesa del 100% sobre l'eficàcia de les vacunes

No sap si són adients per a la varietat del mal, però no en pot esperar la confirmació

La Conselleria d'Agricultura no té una certesa del 100 per cent sobre l'eficàcia de les vacunes que arribaran des de Sud-àfrica per combatre el mal de la llengua blava. Aquest virus ofereix un total de 24 serotips diferents. Per saber exactament quina és la varietat que està afectant el ramat oví de les Balears caldria esperar, almenys durant un mes, els resultats d'una anàlisi efectuada per l'únic laboratori europeu capaç de fer-ho, ubicat en el Regne Unit.

De fet, el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Balears va emetre un comunicat en què indicava que «no és aconsellable vacunar contra una malaltia sense saber si es podran obtenir resultats òptims», però més tard rectificà i envià un altre comunicat en què sí que considera recomanable la vacunació.

D'altra banda, el Col·legi, presidit per Bartomeu Anguera (que fou cap de l'Institut Balear de Biologia Animal SA, Ibabsa, durant el Govern del PP) també ha volgut tranquil·litzar els consumidors, destacant que la malaltia no es transmet a les persones i que existeix un control absolut sobre la circulació dels animals.

No obstant la reflexió inicial dels manescals sobre les vacunes, la Conselleria es troba en una situació que no pot esperar durant un mes els resultats d'una anàlisi, ja que seria molt probable que en aquest temps l'epidèmia s'escampàs encara més. És per això que la Conselleria, considerant que l'epidèmia detectada a la Mediterrània correspon al serotip 2, ha demanat dosis de vacunes contra aquesta varietat amb el suport del comitè d'experts del Ministeri d'Agricultura i de la Unió Europea, ja que val més córrer el risc de no encertar-la que continuar esperant sense fer res.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris