algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Pesca diu que la posidònia evita que s'estengui l'«alga assassina»

La «Caulerpa taxifolia» afecta ja deu hectàrees

Els alguers o praderies de posidònia oceànica que es troben a les Illes Balears, i que representa el 50 per cent de la posidònia que hi ha a tota la costa espanyola, està evitant que es propagui encara més a Mallorca la Caulerpa taxifolia, coneguda popularment com «alga assassina». Així ho va declarar ahir el director general de Pesca, Enric Massutí, que va reconèixer no obstant això, que ha hi hagut una regressió d'aquesta alga en la Mediterrània i a les Illes. Aquesta alga és bàsica per al manteniment de l'ecosistema marí (produeix oxigen) i el manteniment dels recursos pesquers.

El director general de Pesca assegurà que enguany «s'han potenciat les zones de vigilància amb l'ajuda de centres de busseig per tal de controlar tots els punts de la costa a la recerca de noves manifestacions de Caulerpa». Massutí explicà que les zones on hi ha una presència compacta de l'alga posidònia «impedeix que la Caulerpa pugui entrar-hi, malgrat la capacitat de reproducció de l'alga assassina».

Toi i això, confirmà que l'alga assassina està estesa ja per 14 mil metres quadrats, cosa que significa que afecta un perímetre de 100 mil metres quadrats de superfície, segons càlculs de la direcció de Pesca. La darrera actuació efectiva que ha fet Pesca per frenar l'expansió de la Caulerpa ha estat la utilització de ions de coure per matar l'alga. L'inconvenient, però, és que és un sistema molt car i ara s'està estudiant perfeccionar el mètode perquè resulti menys car.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris