nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El Consolat reconegué un estat «endarrerit» de l'educació a les Illes

La taxa de fracàs escolar continua com la més elevada de l'Estat

Si «el projecte de país comença per tenir un jovent ben format», segons asseverà ahir el president Antich al Parlament, les Balears no en poden estar satisfetes. De fet, el cap de l'Executiu no va tenir cap problema per reconèixer allò que les estadístiques de la Fundació per a la Modernització d'Espanya ja havien denunciat: «Els nostres sostres de fracàs escolar superen la mitjana espanyola i europea», tot i que no esmentà la seva incidència esgarrifant: un 30'1 per cent a les Balears devora el 26'7 a l'Estat i el 22 per cent al continent. El mandatari tampoc no oferí les xifres que "segons l'Obra Social de Sa Nostra" apunten a un 16'6 per cent del jovent en situació de dificultat o de risc social. Però sí anuncià «el més gran desplegament d'energies i esforços per avançar i consolidar la millor formació dels nostres joves», els quals hauran de tenir «especialització amb visió general, flexibilitat, polivalència, esperit emprenedor i capacitat per adequar-se al canvi permanent».

Aquest desplegament, dissenyat des de la Conselleria d'Educació i Cultura, suposa un 40 per cent dels pressuposts autonòmics, però també «passa per la formació del professorat» amb la intenció de generar «docents més ben preparats per afrontar la nova frontera de la societat del coneixement», bé que Antich no definí l'abast d'aquest concepte.

De manera especial, emperò, el president recordà la necessitat de reconduir un percentatge elevat de l'alumnat en edat d'aprenentatge cap a la formació professional, que enguany ha augmentat el seu nombre d'alumnes en més de 400; en qualsevol cas s'ha de persuadir els joves perquè no abandonin la formació aprofitant la «gran facilitat per accedir a un lloc de feina, encara que sigui precari, de baixa qualitat econòmica i sense cap requeriment de formació específica». Aquesta opció es perfila, de cada vegada més clarament, com «pa per a avui i fam per a demà», segons asseverà ahir Antich. Això no obstant, el Govern encara desconeix el nombre d'alumnes que menja aquest «pa per a avui».

Antich, emperò, garantí que se'ls han ofert 14 nous cicles formatius, 400 milions per a alumnes distanciats del sistema educatiu o amb fracàs escolar, immigrants, joves amb necessitats especials. N'hi ha prou?

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris