nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El TSJB sentencia que «tocar el cul no és motiu d'acomiadament»

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha sentenciat que «tocar el cul a una empleada no és motiu suficient d'acomiadament», i ha ordenat la readmissió d'un executiu de Perlas Majórica que va cometre aquest acte. L'executiu també haurà de ser indemnitzat pel temps que va romandre fora de l'empresa. Per l'alt tribunal, «tocar el cul no és un fet suficientment greu per ser considerat assetjament sexual». El tribunal considera que «una conducta com la de tocar el cul no és una falta molt greu que impliqui l'acomiadament procedent».

La sentència tampoc no té en compte que l'empleada fos una subordinada del centre on feia feina, Perlas Majórica S.A. Els fets passaren el 1999, quan R.G.G, cap d'investigació de l'empresa, i que cobrava 1.200.000 pessetes, tocà el cul a l'empleda mentre aquesta es trobava pujada a una escala. També l'empleada relatà que l'executiu li havia formulat insinuacions sexuals i que ella callava perquè es tractava d'un cap de l'empresa i per tant no ho denuncià en un primer moment.

El tribunal, però, considera que els fets «no són suficientment greus i que tampoc no es pot considerar que s'hagin produït efectes que hagin perjudicat la salut mental de la treballadora». La sentència tampoc no pren en consideració el fet que l'empleada fos una subordinada de l'executiu, que haurà de ser indemnitzat amb més de quaranta milions de pessetes i readmès al seu lloc de feina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris