algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Els autobusos de Palma seran controlats per satèl·lits enguany

Pedro Àlvarez no entén els comentaris de Ramon al respecte

El president de l'Empresa Municipal de Transports de Palma, Pedro Àlvarez, va assegurar ahir als mitjans de comunicació que estava «molt sorprès» per les afirmacions de Misericòrdia Ramon, consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, que va explicar la seva intenció de controlar via satèl·lit les freqüències dels autobusos.

Àlvarez va explicar que «el control de la posició dels autobusos existeix des de fa deu anys i funciona amb un sistema terrestre, però amb els nous autobusos el control es farà segon a segon en temps real i amb el sistema de GPS, no és res de nou, en parlam des de fa un any».

El control de la posició dels autobusos és el que s'ha convingut a anomenar sistema d'ajuda a l'explotació (SAE), i la seva modernització tecnològica s'ha inclòs en el plec de condicions del concurs de renovació de la flota d'autobusos, una renovació encaminada a dotar Palma «amb una de les flotes més modernes del món».

Segons Àlvarez, «el que no s'entén és que Ramon no sàpiga com funciona el sistema de transport de Palma, especialment ella, que havia de ser regidora», i manifestà que «quan vulgui està convidada a visitar l'EMT i li explicarem a la perfecció com funciona el SAE i com funcionarà el nou sistema».

Una altra de les propostes de la consellera era que el transport públic s'alimentàs amb olis ja usats. «Nosaltres estam apostant pel transport ecològic i ens agradaria que en el futur tot fos elèctric». De fet, l'Ajuntament ha comprat un bon grapat d'aparells elèctrics per al centre de la ciutat, «perquè si ens gastam doblers a adobat les façanes i adequar el centre històric, és una absurditat que els autobusos i el transport públic les embrutin».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris