cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Les especulacions disparen els preus dels solars a la Gerreria

Els propietaris venen massa car i frenen un futur creixement comercial

Les especulacions originades per la futura rehabilitació del barri de la Gerreria han disparat els preus de solars, locals i habitatges d'aquesta zona fins a límits insostenibles, i frenen indirectament la possible creació d'una nova zona comercial a Palma.

Des que el consorci Mirall Palma Centre es va fer càrrec de la gestió del projecte de rehabilitació integral de la barriada de la Gerreria, aprovat per l'Ajuntament de Palma i el Govern balear i amb l'ajut de la Comunitat Europea mitjançant el pla Urban, les obres pels seus carrers i places han estat constants. Actualment el barri presenta un aspecte dantesc, gairebé amb tots els carrers aixecats per acció de les excavadores, amb moltes cases en un estat ruïnós que seran esbucades en un futur pròxim i altres que estan sent rehabilitades. Material de construcció, tanques i xarxes protectores que estrenyen el pas dels vianants i que impossibiliten el pas de cotxes s'afegeixen a l'habitual clima de degradació i caos que forma el paisatge del barri. Però aquesta situació podria canviar completament els propers anys.

«La possibilitat de veure un barri completament rehabilitat ha creat moltes expectatives i l'activitat de les empreses immobiliàries ha estat molt intensa el darrer any a causa de l'interès de nombroses persones a adquirir un solar o un local en aquesta zona per muntar la seva empresa o negoci en previsió d'una revaloració més que segura. Però aquestes persones es troben amb el problema que els preus que ofereixen els seus propietaris actuals són excessivament cars, i per això no es decideixen a comprar», assegurà Joan Serra, president de l'Associació Ciutat Antiga. «El barri de la Gerreria, quan estigui completament restaurat, serà un barri normal com els altres, però els propietaris de cases i solars s'han fet unes expectatives que superen la realitat i valoren excessivament la seva propietat. Ho fan molt per damunt del preu real que podrà tenir un cop revalorat i un cop acabades les obres», va afegir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris