cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Les Pitiüses necessiten 677 places de residència per a gent gran

Un estudi del Consell revela la greu mancança de serveis socials

Les Pitiüses necessiten 677 places de residència per a gent gran i 192 en unitats de dia, segons revela l'esborrany del pla sociosanitari d'Eivissa i Formentera presentat per la consellera de Benestar Social del Consell Insular, Sofia Hernanz, a les associacions que treballen en assumptes socials i els diferents ajuntaments.

L'esborrany d'aquest pla, que ha estat elaborat pel Consorci Hospitalari de Catalunya, recull les principals necessitats detectades a Eivissa i Formentera: la deficient atenció a malalts mentals crònics, els discapacitats físics i psíquics, la mancança de recursos per a gent gran i el problema creixent de drogoaddicció i alcohol entre els joves. Per a totes aquestes necessitats el pla estableix els recursos adients, que poden ser serveis d'ajuda domiciliària, centres de dia o bé pisos tutelats.

Per municipis, Eivissa necessita 152 places de residència i 52 en unitats de dia; Sant Josep i Sant Antoni 240 de residències i 65 d'unitats de dia; Sant Joan i Santa Eulària 225 i 55; i, finalment, Formentera, on hi hauria d'haver 70 llocs de llarga durada i 20 per passar el dia.

La consellera de Benestar Social destacà que la «mancança d'estructura per a persones majors es planteja com una qüestió primordial». Com a exemple va citar Menorca, «que té cinc residències, mentre que a Eivissa només n'hi ha una».

El pla fa una reflexió sobre la situació actual de l'assistència social i en té dades descoratjadores: els pocs serveis existents es troben centralitzats a Eivissa i no n'hi ha cap a Formentera, no hi ha coordinació entre les institucions, la planificació és poca o nul·la, els tècnics no tenen vot a l'hora de decidir les actuacions futures i, tot això, en un lloc on la població s'envelleix progressivament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris