nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Detinguts a Àustria els suposats autors de dos crims a l'Arenal i Can Pastilla

La Policia els implica en les morts d'una alemanya i del conserge d'un hostal

La Policia ha aclarit dos homicidis que tingueren lloc a Palma en els anys 1996 i 1998 amb la detenció d'una parella de ciutadans alemanys homosexuals a terres austríaques. Peter D., de 53 anys i Matthias S., de 29 varen ser arrestats dilluns a la ciutat de Gratz i han quedat a l'espera de ser extradits pels brutals homicidis comesos fa quatre i dos anys d'una alemanya i d'un espanyol respectivament. La investigació ha estat duta a terme des del principi per funcionaris del grup d'Homicidis del Cos Nacional de Policia, que ha permès a la Policia austríaca realitzar la detenció.

La primera víctima va ser la ciutadana alemanya Ilse Irene Michaelis, de 54 anys, que aparegué sense vida a l'interior de la banyera del seu apartament, situat en el carrer Marbella de l'Arenal, el 6 de novembre de 1996. La dona morí asfixiada després que els presumptes homicides introduïssin el seu cap dins l'aigua. Quan la Policia inicià la investigació d'aquest cas, tot apuntava al mòbil econòmic, ja que la caixa forta que tenia la dona al seu apartament aparegué oberta i buida. La Policia investigava un cas que semblava que no quedaria tancat.

Les gestions efectuades pel Grup d'Homicidis apuntaren a la parella d'homosexuals teutons que, curiosament, foren els que donaren l'avís telefònic a la Policia sobre la troballa d'Ilse Michaelis. La Policia suposà l'existència d'una relació d'amistat entre la víctima i la parella alemanya. Els investigadors trobaren un xec a nom d'Ilse en un bar que freqüentaven Peter i Matthias per la mateixa zona de l'Arenal. Aleshores, emperò, es va perdre la pista dels sospitosos.

D'altra banda, el 9 de desembre de 1998 apareixia mort Josep Bernat Tomàs, un home de 40 anys que treballava com a conserge a l'hotel Marbel de Can Pastilla. Tenia el rostre desfigurat i havia estat estrangulat dues vegades. Sembla que, com en el primer cas, el mòbil de l'homicidi fou l'econòmic, ja que els agressors s'apoderaren de la recaptació de la caixa de la cafeteria de l'hostal. La Policia sabé que els ciutadans alemanys suposadament implicats en el primer cas s'havien allotjat a l'hostal on treballava Josep Bernat i que, curiosament, foren els que donaren l'avís de la troballa, exactament igual que en el cas d'Ilse. Pot ser els homes quedaren sense doblers i mataren el conserge per aconseguir-los. Després fugiren.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris