cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Antich demana al PP formar «un sol cos» per plantar cara a Madrid

També anuncià que evitarà els retrets al passat a l'inici del debat de l'autonomia

73390

Antich va dotar de contingut els pilars essencials de la «nova societat» illenca.

Jaume Morey.

Tantes coses fetes, tantes per fer. L'eslògan publicitari del Govern de les Illes Balears corresponent a l'estiu 2000 va oficiar ahir d'ànima el discurs del president Francesc Antich que donava el tret de sortida del debat de política general. Va ser un inventari exhaustiu d'una hora i mitja de durada, conselleria per conselleria, d'allò fet, engegat o en estudi en els primers quinze mesos de Pacte de Progrés, que va acabar amb una crida als grups del Parlament balear, en especial al PP, per fer «un sol cos» a l'hora de defensar davant Madrid els interessos dels ciutadans illencs.

Tot i que el president parlà de «Govern hiperactiu», de bon principi advertí que «un any no és un període excessiu per a balanços definitius». I de balanços no n'hi va haver "«avançam pel bon camí»" i evità culpabilitzar el PP per l'herència rebuda: «No faré ni un retret al passat, encara que això suposi un exercici de contenció; mirarem només endavant».

El perfil de la «nova societat» està definit per una «nova economia» centrada en el coneixement i la informació com a base de productivitat i competitivitat. Una nova societat que ha d'avançar per «quatre camins essencials»: educació (vegeu pàgina 6), serveis públics que funcionin, alt nivell de qualitat de vida i garantia de seguretat en sentit ampli.

En el capítol d'infraestructures es va esmentar el Pla Energètic, que suposarà la introducció del gas natural a través d'un gasoducte de 220 quilòmetres procedent del País Valencià; el Pla Integral de Transport, amb l'aposta pel transport públic i un «ambiciós» projecte de ferrocarril; les dessaladores modulars i les campanyes d'estalvi d'aigua, i el Pla de Residus Sòlids Urbans de Mallorca.

En qualitat de vida, la intervenció va parar especial esment en la protecció del territori "Plans d'Ordenació de Recursos Naturals de cala d'Hort, ses Salines d'Eivissa i Formentera i la península d'Artà", que en un any ha passat del 4'6% al 17%. «Seguim treballant en la declaració de Parc Natural a les zones previstes», va dir el president, qui va llençar un missatge de tranquil·litat als propietaris de finques: «La intenció és ajudar al manteniment d'aquestes finques, sense que cap dret privat sigui vulnerat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris