cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Cala d'Or disposarà d'un sistema de recollida pneumàtica de fems

El projecte costarà 600 milions i serà finançat al 50% per la UE

L'Ajuntament de Santanyí implantarà al nucli costaner de Cala d'Or un sistema avantguardista de recollida de fems. Es tracta del sistema de recollida pneumàtica de residus sòlids urbans, que suposa la inversió d'uns 600 milions de pessetes i serà finançat al 50 per cent per la Unió Europea. Aquest sistema suposa tres accions que duen implícites instal·lacions i elements urbanístics paral·lels. La introducció dels fems es pot realitzar a qualsevol hora per part de l'usuari als dipòsits de l'abocador, ubicats en els carrers de forma estratègica.

El transport de residus es durà a terme mitjançant un potent corrent d'aire a través de la xarxa general, la qual discorre davall terra i connecta els dipòsits de l'abocador amb el lloc de recepció dels residus. En aquesta zona, uns contenidors queden hermèticament tancats, on es produeix una compactació dels fems i després es traslladen al lloc d'eliminació mitjançant camions de tipus «ampli-roll».

El batle de Santanyí, Miquel Vidal (PP), va expressar que «la recollida de fems de Cala d'Or ens surt caríssima ja que durant els sis mesos de la temporada alta turística, l'empresa concessionària FCC realitza la recollida de residus sòlids urbans dues vegades per dia i així i tot, rebem moltes queixes per la manca de neteja».

Vidal assegura que «amb aquest nou sistema podrem retirar tots els contenidors, que ofereixen un impacte visual molt desagradable i s'eliminaran també les males olors que es desprenen d'aquests a causa de residus líquids que s'hi dipositen». La zona d'actuació comprèn quasi la totalitat de la zona coneguda com Cala d'Or i està definida pels carrers Fernando Tarrago, Boulevard, Ariel i l'avinguda Calonge, i té una extensió de 20 hectàrees amb una població actual d'aproximadament 2.000 habitants, que es converteixen en 30.000 durant la temporada turística alta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris