nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Ramon vol que les freqüències dels autobusos es controlin via satèl·lit

També aposta per utilitzar olis usats com a combustible per al transport urbà

La consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrdia Ramon, anuncià que el Govern està interessat a presentar dos projectes a Europa sobre l'ús del biocombustible en autobusos urbans com a mesura ecològia i d'estalvi energètic així com la implantació d'un sistema de control de les freqüències dels autobusos via satèl·lit mitjançat el sistema GPS. Això permetrà que els ciutadans «puguin controlar en tot moment» on es troba l'autobús de la seva línia, diu Ramon.

Per aquestes dues iniciatives s'ha elegit com a projecte pilot la línia urbana de la carretera de Valldemossa que va de Palma a la Universitat de les Illes Balears. Ambdós projectes, pendents encara per definir des del Govern, s'han de presentar al Ministeri d'Indústria i a la Unió Europea a finals d'enguany si es vol optar a la seva execució. La consellera Ramon explicà que una de les iniciatives podria ser «la utilització d'un transport mitjançant olis usats». Segons Ramon, «seria un bus petit que utilitzaria aquests olis i faria transports interns fins el campus. Fins i tot, podria servir com un taxi segons l'horari», diu.

L'altre projecte seria utilitzar el sistema GPI en el sistema de transports emprat a l'eix de la carretera valldemossa. «Amb això pretenem que l'autobús cerqui l'individu més que l'individu cerqui l'autobús», diu Ramon. «Amb aquest sistema de transport intel·ligent podrem saber quin és el trajecte del bus, controlar el nombre de gent que puja i el nombre de freqüència que necessita l'autobús en determinades hores punta». Reunir tota aquest informació serà possible, diu Ramon, gràcies a la utilització de les noves tecnologies. «Un particular, fent ús del seu mòbil o d'un ordinador sabrà a quina hora passarà l'autobús, on es troba en aquell moment i si va amb retard. A més, amb el sistema GPI, el conductor de l'autobús tindrà informació sobre l'estat de la carretera per on ha de passar el bus de línia».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris