cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Adobar la xarxa de clavegueram de Can Picafort costarà 250 milions

El projecte va ser presentat pel batle al ministre de Medi Ambient

El Consistori té la intenció d'adobar la xarxa de clavegueram de Can Picafort mitjançant un projecte per acabar amb el problema de fuites que es repeteix cada estiu. El batle, Antoni del Olmo (PP), i el regidor d'Urbanisme, Fèlix Estelrich (CPU), varen presentar al ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, un projecte que puja a 250 milions de pessetes per tal de solucionar el problema del clavegueram.

Dues són les intervencions que segons el projecte presentat són necessàries al nucli de Can Picafort. Per una banda, instal·lar una nova línia de sortida d'aigües residuals i una nova estació impulsora per la zona de la rotonda de les casetes dels Capellans i la depuradora. Per l'altra banda, s'hauria de reparar l'artèria de les canonades generals del nucli costaner.

La primera fase té un cost d'uns 50 milions de pessetes, mentre que la segona fase puja a 200 milions. Cal esmentar que en la temporada turística alta és quan la xarxa de clavegueram de Can Picafort rep una major quantitat d'aigües brutes, per la qual cosa en nombroses ocasions les canonades no ho resisteixen i vessen cap als carrers. Aquesta situació s'ha repetit en nombroses ocasions durant aquest estiu passat, sobretot en la rotonda de les casetes dels Capellans, en què les aigües brutes ocupaven un bon tros devora de la carretera d'Artà.

Un altre punt conflictiu de la xarxa es troba a l'estació impulsora del carrer de la Marina. Aquest indret ha estat objecte de nombroses queixes per part dels veïns de la zona, ja que afirmen que hi ha hagut vessaments cap a la mar. Des de l'Ajuntament s'ha assegurat que la situació és transitòria fins a la fi de la temporada turística. Però els veïns del carrer Marina continuen molests perquè la situació es repeteix any rere any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris