cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Hi ha 80 voltors negres censats a les Balears

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, va visitar Lluc, on se celebrà el dia del voltor

Actualment a la serra de Tramuntana es poden trobar 80 exemplars de voltor negre, segons les dades que n'ha ofert la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre (BVCF).

Aquest organisme, per donar a conèixer la importància d'aquest tipus d'au a l'Illa, va organitzar a Lluc una sessió informativa per celebrar el dia del voltor. A l'acte també era present la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló. La consellera va dir que la importància de la celebració del dia del voltor està a donar a conèixer la biodiversitat de la flora i la fauna a les Balears, així com també la importància de tenir en llibertat una au autòctona com és el voltor negre.

Per la seva part Evelyn Tewes, membre de la BVCF, va esmentar la importància de conservar l'hàbitat del voltor i el paper que juga la ramaderia per a la conservació dels costums alimentaris d'aquesta au.

En aquests moments hi ha vuit parelles reproductores de voltor negre a la serra de Tramuntana, fet que suposa un descens de dues parelles respecte al 1999.

Així i tot, les previsions de la BVCF són que continuï en augment el nombre de voltors. Però es farà una especial atenció a l'ús de verí en la caça cinegètica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris