cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Agricultura sacrifica 50 ovelles amb els símptomes del virus llengua blava

De moment, a Eivissa només s'ha trobat una propietat amb animals afectats

La Conselleria d'Agricultura del Consell Insular ha sacrificat, com a mesura preventiva i d'urgència, 50 ovelles d'una explotació ramadera de Santa Gertrudis, on s'han detectat els primers símptomes del virus llengua blava. Només cinc animals semblaven estar afectats per aquesta malaltia, però a causa del risc de propagació s'ha decidit acabar amb tots els animals que han estat en contacte.

«És preferible sacrificar 50 animals que arriscar-se que puguin transmetre la malaltia», explicà ahir un dels veterinaris del Consell. El responsable insular d'Agricultura, Vicent Tur, declarà ahir que tot apunta que es tracta del mateix virus que s'ha trobat a Mallorca i Menorca, però puntualitzà que les anàlisis encara no han confirmat que el virus sigui el de la llengua blava, raó per la qual s'han remès noves mostres al Ministeri.

A la finca afectada s'han fumigat els corrals i s'ha establert un sistema de vigilància intensiva en les explotacions ramaderes pròximes. «S'està fent un seguiment intensiu de tots els animals per comprovar si el virus s'ha estès a altres finques», explicà Tur.

El conseller recomanà a tots els ramaders de les Pitiüses que fumiguin els corrals on es troben les ovelles i recordà que el virus el transmet un mosquit. Per facilitar aquest treball, la Conselleria disposa d'un producte que es dóna gratuïtament a tots els propietaris d'ovelles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris