nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Els Verds donen obert suport al Pacte de Progrés

La formació vol una decidida defensa del medi ambient illenc

El Pacte de Progrés que governa a les Balears no ha de patir per la seva unitat: les assemblees dels Verds de Mallorca i Eivissa, celebrades ahir, votaren a favor de la pervivència del Pacte, encara que amb més condicions a Eivissa que a Mallorca.

Els Verds de Mallorca foren els primers a donar el seu suport al Pacte de Progrés amb el 97% dels vots emesos ahir, durant una reunió programada per establir l'estratègia política que seguirà aquesta formació fins al final de la legislatura.

En un clar intent de desmarcament de les tesis rupturistes propiciades fins aleshores entre els Verds d'Eivissa, a Mallorca «hem optat per un horitzó d'estabilitat institucional», explicaren Jordi López i Miquel Àngel Llauger en el transcurs d'una roda de premsa celebrada a la seu «verda» de Palma. Després arribaria la decisió dels Verds d'Eivissa, que també optaren per no trencar el Pacte de Progrés.

És probable, com admeté el dirigent Miquel Àngel Llauger, que a Mallorca s'hagi avançat moltíssim més en les tesis defensades per Els Verds que a les Pitïuses, «i per això no ens plantejam una ruptura amb el Pacte com ho han arribat a dir els col·legues eivissencs», digué Llauger.

Dels 35 vots escrutats ahir, 32 foren favorables al suport, 2 foren nuls i només un s'emeté en contra de la permanència en el Govern. La valoració del Pacte de Progrés, amb el suport del 97% dels vots, assenyala: «Els Verds de Mallorca hem de valorar de forma molt satisfactòria la firma del Pacte de Progrés al mes de juliol de 1999 perquè l'acord programàtic recollia importants aspiracions històriques de l'ecologisme polític».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris