nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Quaranta equips de veterinaris vacunaran 20.000 ovelles per dia

El titular d'Agricultura, Mateu Morro, i la directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich, juntament amb tècnics de la Conselleria, explicaren ahir al sector oví quina és la situació actual de la malaltia de la «llengua blava», que ja afecta prop més de 130 explotacions de l'Illa, encara que sobre un cens total de Mallorca, el virus només ha atacat el 0'6 per cent de la població.

Durant prop de tres hores, els representants del Govern plantejaren al sector les accions més immediates per atacar la malaltia, que passen per mantenir l'actual pla de xoc (aïllament de les granges infectades, instal·lació de mosquiteres i sacrifici de totes les ovelles malaltes) i vacunar la cabana ovina.

Gil Panadés, president de l'Associació Balear de Ramaders d'Oví, indicà que les 400.000 dosis de vacuna contra la «llengua blava» ja han sortit dels laboratoris de Sud-àfrica i es preveu que arribin a Mallorca a finals de la setmana que demà comença.

També comentà que quaranta equips de veterinaris podran vacunar entre 18.000 i 25.000 ovelles cada dia, i l'objectiu principal d'aquests especialistes és immunitzar tot el cens oví de Mallorca amb la major rapidesa, i apunten que això es farà «en menys de tres setmanes si és possible».

Gil Panadés volgué deixar molt clar que la «situació és preocupant perquè la sortida d'animals vius està paralitzada», però va admetre que els afectats estan «satisfets dins de la preocupació que tenen» perquè les mesures adoptades han estat les correctes i la gent va sortir de la reunió d'ahir «molt ben informada».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris