cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La comèdia «antiparc» finalitza amb la destrucció de tota la zona protegida

L'obra es representà a Artà davant un centenar de persones, entre les quals, exregidors del PP serverí

58072

L'argument de Romeu i Julieta es fa servir en la campanya contra la constitució del parc.

El final de la paròdia de Romeu i Julieta, organitzada per l'Associació en Defensa del Llevant, és ben significatiu pel que fa a l'oposició d'aquesta agrupació a la constitució del parc natural de Llevant. L'obra, que es va representar finalment al teatre del convent d'Artà, acaba amb la crema des Verger i Albarca, finques públiques declarades reserva natural pel Govern balear.

Concretament, al final de l'obra, el pare de Julieta entra en escena dient: «es crema Albarca, es crema es Verger!». Llavors un altre dels actors demana sorprès, «què hem fet per merèixer això?», és precisament aquí quan els dos suposats cadàvers de Romeu i Julieta aixequen el cap i contesten aquesta última pregunta amb un rotund: «El parc natural!».

De fet, tota la comèdia és una autèntica crítica contra el parc natural, els diàlegs són frase rere frase una provocació total fins arribar al punt de la banalitat. «Tot i que el propi guionista, Xerafí Guiscafré, i els actors afirmin i reafirmin que l'obra pot considerar-se tant a favor com en contra del parc, sembla ser que realment no és així, «per mi aquesta obra està totalment en contra del parc», comentava un espectador.

«El fet que el final representi, amb fum i tot, l'incendi de les finques per culpa de la declaració del parc, és una clara invitació a la crema real d'aquestes terres», afegia l'espectador indignat, únic exemple del disgust després d'assistir a la representació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris