cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Les llicències dels taxis de Palma superen la barrera dels 15 milions

L'Ajuntament és incapaç d'exercir el dret de tempteig i retracte

Les llicències dels taxis s'han disparat. Tant que l'Ajuntament de Palma es veu incapaç de fer front a aquestes xifres i per tant no exercita el dret de tempteig i retracte. En la darrera comissió de Govern municipal, celebrada el passat dimecres dia 11 d'octubre, es va aprovar no exercitar els tempteigs en dos casos: el del traspàs de la llicència del taxi número 165, pertanyent a Andreu Vidal Oliver; i el del taxi 349 propietat de Llorenç Maria Ramon Homar; per 15.600.000 pessetes i 14.500.000 pessetes, respectivament.

L'escassesa de llicències noves han convertit aquestes en uns objectes de veritable luxe, d'allò més cercats. De fet, més d'un taxista coneix el cas de traspassos que superen els vint milions de pessetes, la principal part de l'operació es paga en blanc, mentre que l'altra se satisfà en doblers negres.

Els preus de les tarifes demostren que el sector del taxi és una inversió de les més rendibles que hi ha en aquests moments. En una jornada de feina un taxista pot treure fàcilment unes trenta mil pessetes, que multiplicades a cinc dies per la setmana ens atorga una facturació de 150.000 pessetes setmanals; 600.000 mensuals, de les quals més de 450.000 són de guany net.

Aquest fet demostra que en un any es poden obtenir uns beneficis de més de sis milions de pessetes, amb la qual cosa la inversió de la llicència queda rescabalada en quatre anys. Si aquesta llicència s'adquireix al voltant dels 30 anys, el conductor podrà emprar-la durant 35 anys i gaudir d'un negoci que sempre va a l'alça, sense perdre un bé que d'aquí a uns anys valdrà molt més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris