nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Educació invertirà 470 milions per pujar sous als docents concertats

Pel novembre actualitzarà els augments anteriors segons l'IPC

La Conselleria d'Educació fixà ahir l'increment retributiu per al personal docent dels centres d'ensenyament concertat corresponent al curs iniciat; aquest adjustament als plans d'equiparació definitiva entre ambdós sectors (públic i privat concertat) suposarà una inversió global de 470 milions de pessetes anuals per a més de dos mil professors, segons informà ahir l'Executiu. El pla d'equiparació s'inicià dos cursos abans i en queden dos més per completar el procés; això no obstant, els continus desacords sindicals al voltant de la manera en què s'ha d'efectuar l'equiparació i el seu abast han estat una constant des del curs del 1998.

Com és sabut, la Llei Orgànica General del Sistema Educatiu preveu l'acostament progressiu dels sous dels mestres i professors dels centres concertats als dels centres públics; el Govern de Jaume Matas encetà aquest acostament que haurà de completar l'equip actual a la Conselleria d'Educació.

L'increment aprovat és de 9.633 (més ajustament de l'IPC i una acumulació de 30.300 pessetes des de l'inici de l'equiparació) per al professorat de primària, infantil i primer cicle d'ESO. Per als docents de segon cicle, batxillerat, FP-2 i cicles formatius l'increment serà de 10.156 pessetes, amb una acumulació de 31.974 pessetes. En el cas d'educació especial, l'augment és de 10.700 pessetes i l'acumulació és de 33.660 pessetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris