algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Estaràs: «EU haurà de respondre de la falsa acusació de l'alberg de la Victòria»

L'exconsellera diu que «la denúncia hauria de ser per a tot el consell de direcció»

La diputada del PP Rosa Estaràs afirmà ahir en un debat celebrat a Última Hora Ràdio que la denúncia presentada contra ella en el Tribunal Suprem per part de la Conselleria de Benestar Social, controlada per EU, «té una clara finalitat política i quan es demostri que és falsa haurà de respondre perquè atempta la meva honorabilitat». La denúncia se centra en el fet que Estaràs cometé prevaricació en canviar de data una acta en una reunió del consell de direcció de la XIB (Xarxa d'Instal·lacions Balears) referida a la gestió de l'alberg de la Victòria quan ella era consellera de Presidència. A més, Estaràs també seria responsable de falsificació documental i no haver complert amb el seu deure de custòdia de documents.

No obstant això, l'exconsellera indicà que «jo presidia aquest consell, en què hi participaven deu persones més. En el cas que hi hagués res irregular, que pens que no és així, la denúncia hauria de ser per a totes les persones que participaren en aquell consell. Però el fet que només m'apuntin a mi indica la claríssima finalitat política que cerca Esquerra Unida». S'ha de pensar que dins aquest consell també hi figuren representants de l'Església catòlica. Estaràs també considerà que «el que més es preocupa és que Esquerra Unida no ha presentat la denúncia com a partit, sinó que ho fa des de la Conselleria, és a dir, des del Govern, i això és emprar doblers públics amb una clara finalitat partidista».

Al debat també hi participà la secretaria general de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, i el conseller del CIM per Unió Mallorquina, Miquel Nadal. Quan es posaren a discutir els tres polítics el debat es tornà agre. Nadal recordà a Estaràs com en un altre debat, celebrat la setmana passada, Estaràs acusà el membre del CIM i d'UM, Rafel de Lacy de ser jutge i part en l'aprovació de la Marina de Calvià. «Aquí tots acusam els altres però no ens agrada que ens acusin a nosaltres», digué Nadal. Així mateix, la socialista Armengol destacà que «el PP denuncià el socialista Antoni Diéguez per una qüestió relacionada amb Son Pardo, i el fiscal ho desestimà». Estaràs contestà que «aquesta és l'única denúncia penal presentada pel PP. En canvi altres partits ho han pres per costum i això implica la judicialització de la vida políica. No és acceptable».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris