nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El Govern farà servir peixos per acabar amb el moscard que infecta les ovelles

Les explotacions afectades ja són 129, tot i que disminueixen les aparicions de nous casos

La Conselleria de Medi Ambient, que dirigeix Margalida Rosselló (EU-EV), farà servir un peix d'aigua dolça que s'alimenta de moscards i viu a l'albufera d'Alcúdia per intentar acabar amb els moscards que transmeten el virus de la «llengua blava» a les ovelles. Segons han explicat, per dur a terme l'experiència, que es va determinar el passat dimecres, els tècnics de Medi Ambient instal·laran basses artificials en les quals hi dipositaran aquests peixos. La intenció se centra en el fet que els moscards acudiran a les basses d'aigua i el peix se'ls menjarà.

Per part de la Conselleria de Medi Ambient han dit també que aquesta mesura, que es posarà en marxa en els propers dies, és una actuació paral·la a les que ja s'estan duent a terme. A més, han deixat també molt clar que es tracta d'una actuació molt puntual per col·laborar amb la Conselleria d'Agricultura «i veure si entre tots es pot arribar a aconseguir alguna cosa». Medi Ambient ha volgut deixar clar que abans de poder dir si aquesta actuació funciona, «cal fer proves i mirar si realment va bé o no, un cop fetes aquestes proves se podrà dir alguna cosa».

Per altra banda, des de la Conselleria d'Agricultura s'ha comunicat que en aquests darrers dies s'ha alentit força l'aparició de nous casos tot i que encara en continuen apareixent. De moment són 129 les explotacions afectades pel virus. La malaltia, que afecta la península de Llevant en la seva totalitat, desde la franja de Felanitx fins a Petra cap a la mar, ha arribat ja fins a Campos on ahir dematí va aparèixer un nou focus. Pel que fa al cas d'Eivissa, la Conselleria d'Agricultura ha dit que, «va aparèixer un possible focus i es va prendre la determinació de sacrificar totes les ovelles de l'explotació».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris