cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Cort demanarà un informe econòmic a Emaya sobre l'operació Vaixell

Un document jurídic de l'Ajuntament refusa les acusacions de l'auditoria del Govern

La presidenta d'Emaya, Maria Crespo, refusà ahir les irregularitats en el sistema de finançament de l'operació Vaixell detectades per una auditoria encarregada al Govern, però avançà que sol·licitarà un nou informe a Emaya per aclarir tots els dubtes. Els ciutadans de la badia de Palma hauran de pagar fins l'any 2006 la polèmica operació, la qual cosa suposa abonar fins aleshores 441 pessetes per metre cúbic d'aigua de l'Ebre consumida fins al final de 1998.

Entre les irregularitats detectades per l'auditoria figura haver diferit el cost de la despesa corrent de l'operació a exercicis posteriors, i sosté que destinar una operació de préstec "se'n va demanar un de 4.032 milions de pessetes per finançar en vuit anys l'operació" per finançar despeses ordinàries és una pràctica no permesa per la normativa reguladora de les hisendes locals a la qual, segons l'auditoria, havia d'acollir-se el Consorci d'Aigües de la badia de Palma.

Un informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament sobre l'auditoria encarregada pel Govern al qual ha tingut accés Diari de Balears determina que, si bé els consorcis tindran un règim jurídic de dret públic, «això no és impediment perquè s'estableixin en els seus estatuts particularitats amb la finalitat de poder ser titulars de relacions jurídiques subjectes al dret privat». En aquest sentit, recorda l'informe que els consorcis gaudeixen d'una personalitat jurídica pròpia, per la qual cosa s'entén que el Consorci d'Aigües podia sol·licitar un préstec per finançar les despeses ordinàries.

L'informe jurídic crida l'atenció sobre el fet que la mateixa empresa auditora que ha treballat ara per al Govern, Faura-Casas, realitzà una auditoria el 1997 per al Consorci en la qual diu que «el Consorci d'Aigües de la badia de Palma compleix adequadament la legislació que li és d'aplicació en relació amb l'Administració i la gestió dels fons públics rebuts», per la qual cosa des de Cort no s'entén «l'aparent canvi de criteri».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris