nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

L'Ajuntament apuja l'impost sobre els béns immobles un 16 per cent

L'onze per cent dels contribuents són de nacionalitat estrangera

L'Ajuntament de Sant Llorenç va acordar ahir, en sessió plenària, la pujada del 16 per cent de l'impost sobre béns immobles. El Consistori va aprovar aquesta pujada tot i les dures crítiques dels membres dels partits de l'oposició, PSM i NIU, que afirmaren que en lloc d'apujar tant els imposts la tasca de l'Ajuntament hauria de centrar-se en la reducció de les despeses.

L'IBI de Sant Llorenç està estipulat actualment en el 0'450% i a partir de l'1 de gener de l'any que ve passarà al 0'525%; cal dir que el proper any 2002 la xifra augmentarà un 0'075%, de manera que quedarà en un 0'6%. El batle del municipi, Mateu Puigròs (GISC), va justificar la pujada explicant que «aquests darrers anys s'han invertit molts doblers a millorar els serveis públics i a embellir i modernitzar el municipi pel que fa a serveis».

Enfront de tot això el portaveu del PSM, Antoni Sansó, va criticar que l'Ajuntament de Sant Llorenç «ha arribat al límit de l'endeutament a què pot arribar l'entitat, a més estam endeutats bancàriament de manera que no s'hi pot estar més. Per tot això pens que s'haurien de cercar alternatives per tal d'evitar aquesta situació i que els ciutadans no hagin de veure com s'apugen els imposts d'aquesta manera tan espectacular i exagerada». Així mateix es va pronunciar Bernat Pascual, portaveu de l'altre equip de l'oposició, NIU.

Durant el ple es va presentar, així mateix, la resolució del padró municipal d'habitants a partir de l'1 de gener d'enguany. L'onze per cent de la població del municipi de Sant Llorenç està composta per estrangers, és a dir, dels set mil habitants empadronats 1.158 són de nacionalitat estrangera: d'aquests, 770 concretament són procedents de la República Federal Alemanya, seguida pel Regne Unit i França.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris