nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Treball atribueix a l'economia de serveis la feina a deshores

Insta els treballadors que en aquesta situació aprofitin els convenis

El conseller de Treball Eberhard Grosske va atribuir ahir a la societat de serveis i a la inestabilitat del mercat laboral el fet que entre 150.000 i 175.000 treballadors de les Balears (entre autònoms i assalariats) tenguin horaris «inusuals», és a dir, fan feina diumenges, festius i/o durant els vespres. Per Eberhard Grosske, «aquest estudi, que em sembla molt bo, posa en relleu una situació que afecta molts de treballadors i que es deu, principalment, al fet que vivim d'una economia de serveis». «A les Balears tenim un mercat laboral molt canviant i molt poc estable que fa que molts d'horaris de feina siguin així. És una situació molt dificultosa», va explicar el conseller de Treball.

Segons Eberhard Grosske, «els polítics "el Govern" no pot fer gaire cosa. Els treballadors que es trobin en aquesta situació han de negociar els detalls via conveni. No hi ha moltes més solucions a aquesta problemàtica». El tema, analitzat ahir pel conseller de Treball i Formació, va ser llançat a la palestra per Diari de Balears despús-ahir, després de la deducció feta de les dades de treballadors per sectors facilitades per l'Institut Balear d'Estadística. Davant això, Rafel Borràs, de Comissions Obreres, va afirmar que «la majoria dels treballadors "d'un total de 410.000" fan feina en horaris inusuals». La major part dels qui fan aquests horaris treballen al sector turístic (uns 90.000).

El cap sindicalista va afirmar que els polítics haurien de tenir iniciatives per facilitar la vida a aquesta gent. Segons Borràs, «això fa que els afectats no puguin compassar la jornada laboral amb la vida social, ja que el diumenge continua sent diumenge i els festius, festius». Per la seva part, un dels dirigents del sindicat USO, Jaume Grimalt, va afirmar que el treball fora d'horaris podia ser difícil d'assimilar i causar problemes de salut i socials. Ara bé, aquesta problemàtica es dóna en comptades zones de l'Estat espanyol, fonamentalment a la costa i no a l'interior, des d'on es legisla amb una perspectiva diferent. L'estructura econòmica, que es basa en l'oferta d'oci als 10 milions de turistes anuals que ens visiten, fa impossible evitar el sacrifici dels treballadors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris