cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

El Govern retarda les oposicions a causa de l'allau de trasllats de funcionaris

El nombre d'instàncies i places sol·licitades ha desbordat totes les previsions

J. MASCARELL. Palma.
La convocatòria d'oposicions per ser funcionari de la Comunitat Autònoma sofrirà un nou retard i tot fa indicar que no es podran convocar enguany, tal com era la intenció del Govern. La culpa del nou retard en la convocatòria de les oposicions és el concurs de trasllats. Les previsions més optimistes fetes per la Conselleria d'Interior parlaven que es demanarien unes 3.000 places i la realitat és que s'han triplicat.

En total, els funcionaris han presentat un total de 752 instàncies demanant un total de 9.100 places. En el concurs de trasllats, cada funcionari pot elegir un màxim de 20 destinacions (places) a les quals vol optar. El nombre de places que sortien al concurs de trasllats era de 1.026. El concurs de trasllats estava previst que acabàs aquest mes d'octubre, però atès el volum de treball que hi ha és impossible que es compleixi el termini. Ara els més optimistes parlen del mes de novembre. Dins de la Conselleria d'Interior ja es planteja quasi com un fet segur que finalment no es puguin convocar les oposicions enguany.

I és que després que les comissions de valoració acabin el seu treball (podria ser aquest mateix mes d'octubre) hi ha un període d'al·legacions (15 dies) i finalment s'ha d'analitzar després tot el moviment de funcionaris quines places queden lliures per treure a concurs obert a tots els ciutadans. Tenint en compte que desembre és un mes mig festiu, la convocatòria, que ha de ser a càrrec del Consell de Govern, serà quasi amb tota probabilitat ja l'any que ve. I és que abans de convocar oposicions s'ha de saber el nombre de places que han quedat vacants.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris