nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Antich demana a Florència una UE solidària amb les realitats insulars

El president esgrimeix el preu del carburant per il·lustrar la desigualtat

La solidaritat i la comprensió és allò que les regions insulars de la Unió Europea (UE) exigeixen a les seves veïnes continentals. I Francesc Antich, en tant que mandatari d'una comunitat europea insular, va subratllar ahir a Florència (Itàlia) la ignorància envers les illes com a característica més destacable de l'estratègia territorial del continent. Ho va fer en el marc de l'Assemblea General de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes (CRPM) de la UE. La sequera i els problemes d'aigua que se'n deriven i la pujada de preus dels carburants són els factors agreujants que Antich va esgrimir per il·lustrar la seva denúncia.

«Les illes i els qui hi vivim ens trobam amb circumstàncies estructurals desfavorables» tals com la dimensió reduïda del territori, la barrera marítima o la limitació dels recursos naturals, va asseverar el president autonòmic. Les plantes dessalinitzadores habilitades pel Govern balear per afrontar una «situació límit» varen ser titllades de solucions «dràstiques i costoses».

L'ordenació del territori i el creixement sostenible, que figuren de manera destacada entre els pilars fonamentals del desenvolupament econòmic dissenyat per la nova política balear, obliguen l'Administració autonòmica a donar una «especial rellevància» a les iniciatives europees orientades cap aquests objectius, com és el cas d'Interreg, va explicar Antich als oïdors de l'assemblea d'ahir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris