cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Els dubtes pressupostaris del Govern obren la incertesa sobre la TV balear

El cost de la infraestructura necessària fa demanar al Govern un pressupost a Retevisión

Tot i que la creació d'un «model audiovisual propi» és un dels objectius irrenunciables del Pacte de Progrés, els dubtes pressupostaris deixen en la incertesa el futur de la televisió autonòmica. D'una banda, algunes fonts de l'Executiu assenyalen que el model ja està dissenyat i que s'incorporarà una partida oberta a la llei d'acompanyament per a l'entrada en funcionament d'un Consell balear de l'Audiovisual. De l'altra, destacats membres de l'Executiu asseguren que el model encara és «verd» i que, a més, presenta problemes de finançament.

Finalment, la Conselleria d'Innovació i Energia, que es fa càrrec de la creació de la infraestructura física per al transport del senyal televisiu, ha d'afrontar també les limitacions econòmiques. Després d'haver escoltat els tres operadors interessats "France Telecom, Difusió Digital i Telefònica", Misericòrdia Ramon ha quedat impressionada per l'elevat cost dels projectes. La consellera, partint del supòsit que pot ser més barat, ha demanat un quart pressupost a Retevisión. Aquesta empresa disposa ja d'una xarxa que transmet el senyal de Televisió Espanyola a la quasi totalitat del territori de les Balears i, per tant, no necessitaria una inversió inicial per a la creació d'una infraestructura. En tot cas, Ramon ha afirmat a Diari de Balears que, ateses les despeses necessàries, aquest no pot ser un projecte només de la seva Conselleria d'Innovació, sinó que ha d'implicar econòmicament tot l'Executiu. El raonament de la consellera és extensiu al plantejament dels continguts, segons altres fonts del Govern balear.

La comissió que s'ocupa del «model audiovisual propi» està integrada per Jordi Bayona, director general de Comunicació; Pere Muñoz, director general de Cultura; Carles Bona, director general de Noves Tecnologies. Bayona ha explicat en algunes ocasions quines haurien de ser les línies mestres de la futura televisió autonòmica. L'Executiu parteix de la convicció que el model no podrà ajustar-se al que han seguit fins ara els tercers canals, també conegut com a model FORTA.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris