nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

L'Associació de Veïns de Verge de Lluc celebra la festa de la Hispanitat amb el partit ASI

Alguns residents a la zona critiquen la decisió dels dirigents de l'entitat cívica de la barriada

La formació política que lidera Joaquín Rabasco, ASI, ha decidit monopolitzar les festes de la barriada Verge de Lluc de Palma. L'Associació de Veïns de la barriada ha decidit muntar per avui una gran festa de la Hispanitat al camp de futbol i per tota la barriada s'han aferrat uns grans cartells en què es convida a «gaudir d'un dia de festa amb tota la seva família» i es recorda als socis de l'Associació de Veïns que s'han de treure els tiquets per al menjar. Aquests cartells inclouen els logotips d'ASI sota el lema de «Colaboración especial», mentre que un terç del cartell torna a recollir l'emblema de la formació de Rabasco sota el lema «apoyando a las barriadas».

Veïns de la zona han expressat el seu malestar pel fet que «l'Associació de Verge de Lluc comparteixi cartell, promocioni i s'identifiqui amb un partit polític en concret, i més encara si aquest partit és ASI». «Malament està celebrar el genocidi dels pobles indígenes que suposa la Hispanitat, però més greu és encara que aquesta celebració véngui donada de la mà del partit de Joaquín Rabasco i secundada per una associació de veïns, que utilitza aquest acte per fer propaganda de l'anticatalanisme més furibund».

No és la primera vegada que el partit de Rabasco utilitza la publicitat en tanques i altres sistemes similars per difondre el seu partit. De fet, fa un seguit de mesos es va muntar un petit escàndol quan es va saber que l'Ajuntament de Palma havia donat el seu consentiment perquè el partit (que és la clau de la governabilitat a Llucmajor) instal·làs a les tanques del camp de futbol de Son Malferit, missatges en contra de la llengua catalana.

El líder d'ASI ha fet nombroses campanyes en contra del català i considera que aquesta llengua «ha estat imposada» a tots els immigrants que arriben a les Illes. Però el que realment sap greu és que «és més ridícul el fet que una associació de veïns integrada dins la Federació d'Associacions de Veïns realitzi els actes amb aquesta gent, i els ofereixi una plataforma des de la qual fer partidisme polític des de la més severa i profunda ignorància».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris