tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

Malalts, familiars i professionals de la salut mental exigeixen solucions

Denuncien desatenció per part d'Insalud i del Govern balear

No s'estan complint els drets dels ciutadans contemplats a la Constitució, a la Llei general de sanitat, i a la Llei de prestacions sanitàries. El Pla autonòmic de salut mental (PASM) encara està en fase de revisió i no s'ha avançat en la delimitació de sectors assistencials, ni en la coordinació dels dispositius, ni en la participació de les associacions. Continuen sense resoldre's una atenció indigna en les urgències psiquiàtriques, la més que insuficient plantilla de les unitats de salut mental, la manca d'atenció en rehabilitació, la manca de suport a les famílies com a cuidadors primaris. Amb tot això, les quasi 200 persones que resideixen a l'Hospital Psiquiàtric de Palma continuen esperant una vida digna, diferent a la del manicomi.

Aquestes asseveracions són l'extracte del manifest emès ahir "dia mundial de la salut mental" per les associacions de familiars, usuaris i professionals d'aquests ressorts sanitaris. El manifest fou presentat a la Direcció Territorial d'Insalud i al registre de la Conselleria de Sanitat per un grup d'unes quaranta persones, pertanyents a les associacions Estel de Llevant, Es Garrover, APFEM, AFEM, S'Olivera, La Voz de la Esperanza, Gira-Sol, Col·lectiu Aurora, Plataforma Sòcio-Sanitària o Associació Balear de Salut Mental.

El director territorial d'Insalud rebé els representants de les entitats esmentades (que arribaren en el moment que el personal de l'Institut sortia al carrer per respectar el minut de silenci per la mort del fiscal en cap Luis Portero) i els presentà les propostes d'Insalud per a la pròxima reunió de la comissió institucional de Salut Mental. La mateixa representació d'associacions visità la seu de la Conselleria de Sanitat, on registrà el document esmentat. La consellera Salom era absent per les seves ocupacions parlamentàries.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris