lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Els veïns del Viver, Rafal Nou, Rafal Vell i Son Gibert, en peu de guerra

La manca d'infraestructures als barris motiva una forta crítica a les institucions

En peu de guerra. Així estan els més de 25.000 veïns que resideixen al Viver, Son Gibert, Rafal Nou i Rafal Vell, cansats de veure com les seves barriades estan patint una «angoixant manca d'infraestructures» denunciada des de fa més d'un any i mig i que encara no ha rebut cap mena de resposta per part de les institucions municipals. Les demandes se centren en tres focus de conflictivitat molt ben determinats: sanitat, educació, i comunicació.

El problema de la sanitat se centra de manera molt especial en la saturació que pateix el centre de salut Rafal-Vivero. «Hem tingut reunions amb el director provincial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, que ens ha promès que estudiaria el problema, però no s'està fent res». Les possibilitats de creixement del centre estan molt limitades per l'espai físic i es limiten a una part de la planta superior, on hi ha el centre cultural o en la construcció en l'àrea que actualment es destina a aparcaments.

Pel que fa al problema de l'educació, la situació ve a ser molt semblant. En els darrers temps la població ha augmentat de manera notable en les quatre barriades, i de manera molt especial a la de Son Gibert, de nova construcció. De fet, segons el pla d'Urbanització, la barriada havia de comptar amb una escola amb vuit nivells d'educació primària, però la realitat és molt diferent. «Hem hagut de reallotjar els nostres infants en els col·legis de les barriades veïnes, que ja estan de per si sobresaturats, i això no ho podem consentir. Es va prometre una escola a Son Gibert, i la volem».

El problema de la circulació afecta els veïns sobretot en el moment d'entrada i sortida des dels barris de cap a les principals vies de comunicació que els envolten: el camí Salard, la carretera vella de Sineu o el carrer Aragó. «Hem demanat solucions nombroses vegades, però ens han assegurat que no tenen cap projecte per a la zona».

Però sense cap mena de dubtes, el nucli que presenta més problemes és el de Son Gibert. Els mateixos veïns qualifiquen la zona com a «barri fantasma». Això és així perquè el carter sols passa una vegada a la setmana, han hagut de lluitar més d'un any per aconseguir contenidors de vidre i paper, i les ambulàncies eternitzen la seva arribada simplement perquè no saben on és el barri, que no figura a cap mapa municipal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris