nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Sampol considera «lògic» que la petita empresa es defensi de la política d'Aznar

Cardona (PP) nega que la liberalització d'horaris afavoreixi les grans superfícies

Les reaccions dels representants dels dos bàndols polítics representats en el Parlament balear mostraren la seva divisió d'opinions envers les mobilitzacions del sector del comerç contra el decret de liberalització d'horaris comercials aprovat pel Govern espanyol el passat 23 de juny i en favor d'una llei de comerç autonòmica. El vicepresident del Govern balear i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, el nacionalista Pere Sampol, i el coordinador del PP a les Illes Balears, el diputat eivissenc Joan Josep Cardona, escenificaren ahir l'opinió al respecte de l'Executiu autonòmic i de l'oposició, respectivament.

Tot i que el Govern «no pot donar suport a una vaga», Sampol es va mostrar comprensible amb les demandes del sector, que es va concentrar ahir en una actitud d'autodefensa enfront del Govern que presideix José María Aznar i que el vicepresident va qualificar de posicionament «lògic». És precisament la incomprensió per part dels petits comerços envers unes mesures liberalitzadores que van en «detriment» seu allò que ha provocat la mobilització d'un sector que a les Illes Balears i Pitiüses «és el primer en generació d'ocupació», segons recordà el vicepresident.

La legitimitat de la vaga convocada pels agents socials i els comerços no genera cap dubte en el PP, segons Cardona, que «lamenta», això sí, que aquesta s'hagi produït. «O s'ha fet una lectura interessada de la normativa o no s'ha interpretat bé». Segons el coordinador balear del PP, el decret liberalitzador «no afavoreix les grans superfícies» i la vaga respon més, al seu parer, a una «desconfiança» de cara al futur.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris