cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

La jornada matinal dels piquets informatius fou llarga i pacífica

Els treballadors del comerç es feren notar sense incidents

La d'ahir, amb motiu de la vaga general en el comerç, fou una jornada de manifestacions i reivindicacions molt llarga. L'activitat dels piquets informatius començà ben prest, ja que a les sis del matí els més matiners ja estaven concentrats als voltants de les grans superfícies comercials d'Alcampo i Carrefour per dificultar i retreure als treballadors que s'incorporen més prest l'accés al seu lloc de feina. Al mateix temps, es repartiren els primers adhesius i manifests informatius amb els motius de la vaga. Un parell d'hores més tard, l'activitat reivindicativa es concentrà en diversos punts estratègics de Palma.

Les dues concentracions més importants, abans de la que tingué lloc a les dotze del migdia a la plaça Espanya, foren a la porta que dóna accés pel carrer Aragó d'El Corte Inglés de les Avingudes i davant la sucursal palmesana de la plaça Joan Carles I de la cadena de botigues de roba C&A. En la primera, els piquets aconseguiren entrar dins l'edifici i manifestar-se pacíficament i sense incidents per la primera planta, però el personal de seguretat impedí el seu accés a la resta de plantes.

La segona concentració, més renouera, protagonitzà una asseguda davant les mateixes portes de la tenda, després emprengué una marxa cap a la botiga de roba de Zara, on aconseguiren el tancament simbòlic de la barrera, i a El Corte Inglés de Jaume III. Als ànims dels piquets, molt freds al principi, a poc a poc s'anaren escalfant i s'accentuaren les seves protestes sense que no s'arribassin a produir incidents de consideració en tots aquests actes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris