cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Els manescals inicien el sacrifici de les ovelles infectades per la «llengua blava»

Apliquen injeccions letals als animals malalts, mentre que més de 600 ja han mort

Els manescals inciaren ahir a bona part de Mallorca el sacrifici de les ovelles infectades per la malaltia de la «llengua blava». Un exemple d'aquesta desagradable tasca es produí ahir mateix a la finca de sa Torre de Canyamel, una explotació ramadera de mil ovelles en el municipi de Capdepera que representa una de les 83 explotacions agrícoles d'arreu de l'Illa més castigades per la malaltia ovina de la «llengua blava», que a hores d'ara ja s'ha cobrat la vida de més 600 ovelles.

Ahir matí s'inicià la campanya per fer front al virus de la «llengua blava» que sobretot ha afectat la comarca del Llevant i de fet, fins allà s'han desplaçat un seguit d'equips de veterinaris. De bon matí, una de les manescals es desplaçà fins a la torre de Canyamel per sacrificar un total de 15 ovelles que presentaven els primers símptomes de la patologia infecciosa.

La veterinària va injectar a l'artèria principal del coll dels animals un eutanàsic intravenós (T-61) que en cinc segons els va causar la mort. Aquestes quinze ovelles de la finca de Canyamel estaven aïllades de la resta dins una païssa des de la nit anterior.

Després del sacrifici de les quinze ovelles, el pagès de la finca les traslladà amb un tractor fins a una fossa d'uns quatre metres de fondària per tal d'enterrar-les. «Des que esclatà l'epidèmia mortal, s'han mort devers 190 ovelles, devers uns set animals cada dia. En la meva vida no havia vist res semblant. Si l'epidèmia no s'eradica el més prest possible, la setmana que ve ningú no voldrà me ni regalat», va manifestar el ramader que se'n duia els animals a enterrar.

Així mateix, un tècnic de la Conselleria d'Agricultura també es va desplaçar fins a la finca per treure mostres sobre les larves dels moscards, ja que cal recordar que aquesta malaltia de caire infecciós es transmet per la picadura d'aquest insecte de gènere culicoide. Les mostres de les larves seran analitzades per tal d'estudiar-ne la procedència i naturalesa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris