cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Els policies nacionals feren servir les porres contra els manifestants

Actuaren quan un grup intentà accedir a la Delegació del Govern

La vaga de comerç va transcórrer a nivell general amb tranquil·litat tot i que es varen produir algunes incidències significatives durant la concentració a Delegació de Govern i moments de tensió en El Corte Inglés de Jaume III. Els dirigents empresarials i sindicals s'entrevistaren amb Catalina Cirer. A la sortida, Demetrio Peña, representant de Pimeco i els altres responsables de la manifestació feren el senyal de la victòria.

La manifestació a la Delegació del Govern, on els representants sindicals i de les patronals de comerç entregaren un manifest reivindicatiu a la delegada Catalina Cirer, va acabar amb una actuació contundent per part d'alguns membres de la Policia Nacional quan alguns dels manifestants intentaren accedir passades les 13 hores a l'interior de la seu. Els manifestans sol·licitaren la compareixença de Cirer, però davant del fet que no feia acte de presència alguns optaren per entrar.

En aquell moment la Policia va fer servir les porres contra els manifestants de la primera línia quan intentaven pujar les escales de la porta de la Delegació. La contundent actuació provocà moments de confusió i la indignació dels manifestants, que optaren finalment per insultar amb crits de «Fills de puta» a les autoritats policíaques alhora que cridaven «Vaga sí, violència no!». Amb els ànims encalentits, els portaveus sindicals, que més tard condemnaren l'acte, animaren els manifestants «a tancar El Corte Inglés» del carrer Jaume III.

Eren les 13.25 hores. Mentre els manifestants anaven a peu cap als centres comercials, els mateixos policies nacionals que havien custodiat la Delegació del Govern agafaren les seves potents motos i es posaren en fila davant les portes del centre per impedir-hi l'entrada dels manifestants, la gran majoria joves i del sexe femení. Una d'elles llançà una tomàtiga al vidre mentre la resta proclavama: «O surten o entram». Els portaveus sindicals entraren al centre per negociar amb la direcció perquè tancassin les portes. No ho aconseguiren, però varen estar a punt d'entrar per la força i optaren per continuar protestant una bona estona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris