nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El 80% del comerç mallorquí tancà les portes contra el decret d'Aznar

Més de 2.000 persones es manifestaren a Palma oposades a la liberalització d'horaris

89626

Demetrio Peña féu el senyal de la victòria envoltat de policies.

J. Morey.

La major protesta del sector del comerç en els darrers 15 anys, segons Rafel Borràs, de CCOO, va tenir lloc ahir. La crida contra l'ampliació dels horaris comercials decretada pel Govern central, que pretén augmentar els diumenges i festius en què es pot obrir i ampliar la llibertat d'horaris i que pot destruir 1.000 llocs de feina a Balears, segons UGT, va aconseguir que, en total, el 70 per cent dels treballadors del sector del comerç, desenes de milers de persones, se sumassin a la vaga, segons CCOO, UGT, USO i FETICO. Així, el lema «Contra l'esclavitud en el comerç» es va sentir entre la ciutadania que, curiosa i divida, estava astorada. De fet, segons les agències de notícies estatals, un dels llocs on la convocatòria va ser més secundada va ser a les Balears.

Palma, en aquesta ocasió, va ser el cor de les reivindicacions i en el centre de la ciutat el seguiment fou quasi total, pràcticament un 95 per cent, segons dades de la Unió General de Treballador (UGT). La Conselleria de Comerç i Associació de Federacions del Comerç (Afedeco) tan sols varen divergir en un 5 per cent amb UGT i varen assegurar que la protesta havia tingut un seguiment del 90 per cent, a la capital.

La Part Forana de Mallorca no es va quedar molt enrere de Palma, i el seguiment va ser d'una mitjana del 80 per cent, segons Afedeco i Pimeco (Petit i mitjà comerç). En alguns casos, com a Manacor i Inca, els convocants aconseguiren que s'hi sumassin percentatges semblants als de Palma. Així i tot, en les Pitiüses i Menorca el percentatge de treballadors i comerciants que se sumaren a la vaga no va ser tan alt. Això va ser motivat perquè les associacions de petits i mitjans comerciants d'aquestes illes no recomanaren el tancament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris