cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

La Guàrdia Civil podria haver comès un delicte en el cas es Pouet

El fiscal Manuel Campoy, que du les diligències prèvies del cas es Pouet, remeté un escrit al Jutjat d'instrucció 4 d'Eivissa estimant que la Guàrdia Civil havia pogut cometre un delicte de fals testimoni o de falsedat en document oficial, ambdós prevists pel Codi Penal.

El dia anterior a la data d'aquest escrit, el jutge d'Eivissa havia pres declaració a un seguit d'agents que havien participat en les accions de precintament de les obres. Aquestes declaracions no coincidien amb l'informe efectuat el dia dels fets pel capità de la companyia. Per això, el fiscal Campoy ha demanat al jutge Andrés Carrillo que es dedueixi testimoni i s'obri un nou i independent procediment «a fi d'aclarir o no possibles responsabilitats els fets».

A una providència dictada el passat 6 d'octubre pel jutge Carrillo es comunicà la decisió de procedir, de la mateixa manera que reclama la Fiscalia, a deduir testimoni de les declaracions del guàrdies civils i afegir tota la documentació que considera necessària per remetre el cas «al Jutjat Degà d'Eivissa pel seu repartiment entre els jutjats d'aquesta mateixa classe d'aquesta localitat amb l'objectiu d'aclarir l'existència o no de possibles responsabilitats». Això significa que s'obriran noves diligències prèvies diferents de les ja obertes per un possible delicte de desobediència a l'autoritat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris