nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Rosselló: «Hem de consolidar un espai ampli a l'esquerra del PSOE»

Continua com a coordinador d'Esquerra Unida a Mallorca

Miquel Rosselló va ser reelegit diumenge passat coordinador d'Esquerra Unida (EU) de Mallorca, en el marc de la XII assemblea de la coalició progressista. Rosselló, que va obtenir el 80% del vot dels delegats, creu que s'ha d'enfortir un espai d'esquerra àmplia a l'esquerra del PSOE.

"Quines són les principals conclusions a què s'ha arribat en la XII assemblea? 
"S'ha aprovat el balanç del treball fet en aquests darrers anys i s'ha constatat que la formació està avui en un nivell que era del tot impensable fa uns anys. Hem passat de ser una força extraparlamentària fa nou anys a entrar a les institucions fa cinc anys i a formar part del Govern balear en aquesta legislatura. Ara, allò que hem de fer és mantenir això i créixer.

"En aquest sentit, quins objectius us heu marcat? 
"Hem aprovat quatre línies de treball. En primer lloc, és vital per a la política social i d'esquerres que hi hagi una potenciació de la societat civil des d'un punt de vista organitzatiu. Nosaltres valorarem l'èxit o el fracàs de la política progressista en funció de si la societat està més organitzada i és més forta i participativa. En segon lloc, hi ha hagut una reafirmació de la coalició Esquerra Unida-Els Verds. La idea és que conjuntament puguem aglutinar un espai d'esquerra àmplia a l'esquerra del PSOE; una esquerra radical i transformadora. En tercer lloc, hi ha el manteniment de la política del Pacte de Progrés. Estam satisfets amb l'experiència i creim que s'ha de repetir el 2003 i s'ha d'ampliar a municipis on ara no hi som. I la quarta línia d'actuació aprovada aquesta setmana és l'enfortiment de la nostra organització i l'ampliació de la seva presència a l'illa.

"Heu tractat la possibilitat d'un pacte preelectoral pel 2003 en la línia dels pactes pitiüsos? 
"No, això no ha estat objecte de debat. Consideram que parlar d'això és precipitat perquè es tractaria d'un debat instrumental; hem de guanyar les eleccions del 2003 per tornar a establir el Pacte però avui desconeixem quina serà la fórmula escollida.

"Com afrontau l'assemblea federal d'EU? 
"Sincerament, amb preocupació, no ens hem d'enganyar. La gran majoria ha manifestat la voluntat que l'assemblea federal assumesqui el manteniment de les senyes d'identitat, però que opti per fer política en temps real i que opti per obrir acords estratègics amb formacions d'esquerra i nacionalistes a l'esquerra del PSOE; generar un espai ampli a l'esquerra del PSOE, vaja, en zones com Aragó, Galícia, etcètera, que lluiti per una franja de vot d'entre el 10% i el 15% de l'electorat. Una estructura, en definitiva, més oberta i molt federal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris