cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

«Aquest decret serà la nostra mort»

Els petits i mitjans comerciants de Palma es mostren indignats i rebutgen la nova regulació horària

El decret governamental d'ampliació dels horaris comercials que vol aprovar el Govern central que presideix José María Aznar ha indignat els petits i mitjans comerciants, que no han dubtat a aixecar les seves veus per protestar contra unes mesures que consideren desbaratades i fatals per als seus interessos. Per aquest motiu, els sindicats i les patronals han convocat una concentració de protesta que tindrà lloc avui a les dotze hores a la plaça d'Espanya.

Però Diari de Balears vol donar a conèixer testimonis i opinions de comerciants de Palma per entendre amb profunditat el seu sentir. Joan Binimelis, president de l'Associació de Comerços del carrer de Sant Miquel i propietari de la casa de Brodats Valldemossa fou categòric en assegurar que aquest decret «és fatal per als nostres interessos. Per nosaltres és impossible fer feina tot el dissabte i els diumenges, o fins a les dotze del vespre, que és el que pretenen les grans superfícies. En aquest aspecte no podem competir».

I és que el decret d'Aznar permet una ampliació de l'horari fins a les 90 hores, la qual cosa permetria a les grans superfícies comercials establir dos torns de fins a 10 hores. La propietària de la botiga de juguetes Babelín, situada en el carrer dels Oms, opinà que «la llibertat sempre és bona, però la llibertat d'horaris comercials ens perjudica els petits comerciants, ja que no podem afrontar aquest hipotètic doble torn. No podem mantenir més llocs de feina dels que tenim, i ara per ara ja hem de fer molta feina per subsistir, perquè els «grossos» ens mengen. L'aprovació d'aquest decret seria la nostra mort, ja que nosaltres no podríem competir i fer tantes hores. S'hauria de prohibir obrir, fins i tot, cap diumenge, ja que els diumengen són per descansar i estar amb la família».

Els petits i mitjans comerciants lamenten l'aprovació del que entenen, generalment, que ha estat un decret dictat amb massa precipitació. Guillem Bauzà, que té un establiment comercial en el carrer de Sant Miquel, opina que «el petit comerç el constitueixen aproximadament un 80 per cent dels empresaris i el Govern s'ha estimat més fer més cas a l'altre 20 per cent. A la resta no ens han fet gaire cas».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris