cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

UGT i CC OO critiquen la Pimeef per desmarcar-se de les mobilitzacions

Els sindicats mantenen la vaga d'avui contra la liberalització d'horaris comercials

Responsables de les federacions de Comerç dels sindicats UGT i CC OO criticaren ahir la decisió de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (Pimeef) de no secundar la vaga i la concentració prevista per avui en protesta per la liberalització d'horaris comercials aprovada pel Govern central tot i que, inicialment, la patronal havia mostrat la seva disconformitat amb aquesta mesura i havia anunciat que lluitaria contra ella.

Fernando Fernández, d'UGT, i Diego Sanromán, de CC OO, escometeren contra la Pimeef per considerar que ha canviat substancialment la seva posició i que s'ha «desmarcat» dels actes als quals havia mostrat el seu suport. Per aquests representants sindicals no és coherent que la patronal estigui d'acord amb el motiu de la protesta i hagi decidit no mobilitzar el sector només «per por del fracàs» i pel fet que la proposta concreta de la vaga i la concentració hagi sortit de les files dels sindicats. «La Pimeef ens ha deixat a la cuneta», assenyalà el representant d'UGT. Segons Fernández, el sector del comerç té a Eivissa entre 3.500 i 4.000 treballadors, 500 d'ells a les dues grans superfícies amb què compta l'illa d'Eivissa.

Per la seva banda, des de CC OO es criticà la Pimeef per «desmarcar-se'n olímpicament» i es demanà els empresaris «que facin un esforç per defensar els seus interessos». «Ara tenen una raó per sortir a defensar el que és seu», comentà Sanromán.

Ambdós responsables sindicals varen fer ahir una crida als treballadors de les petites i mitjanes empreses i als mateixos empresaris d'aquestos negocis per aconseguir que donin suport a la vaga de dues hores (de dotze a dues del migdia) que se celebrarà avui i la concentració que es produirà al passeig Vara de Rey a la una. Els sindicats argumenten que aquestes mobilitzacions beneficien tothom i que «quan una cosa no agrada s'ha de dir».

UGT i CC OO insisteixen que les mesures promogudes pel Govern de Madrid permetran, des de l'any 2001, l'increment del nombre de diumenges i festius que poden obrir els comerços fins arribar, el 2005, a la liberalització total, la qual cosa consideren un «atropellament». «El comerç pot arribar a monopolitzar-se amb aquest decret, perquè podria arribar a desaparèixer la competència», advertí Fernández.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris