nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El Vaticà torna a la Nunciatura la terna pel nou bisbe de Menorca

La Nunciatura Apostòlica a Espanya haurà de tornar a començar i tramitar tot el procés per tal de designar el nou bisbe de Menorca, un cop haver retornat el Vaticà la terna de candidats enviada des de Madrid a Roma.

Aquesta decisió es produeix després de les tensions sorgides entre el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Ricard Maria Carles, i l'arquebisbe de València, Ricardo García-Gasco, per tal de determinar la composició de la terna i la identitat del nou cap de la diòcesi menorquina.

L'acord de la Congregació de Bisbes suspèn de facto el nomenament de Joan Enric Vives Sicília (Barcelona, 1949), bisbe auxiliar de Barcelona, com a nou bisbe de Menorca. Aquest és el candidat impulsat pel cardenal Carles.

Segons el diari Avui de Barcelona, «les raons pel rebuig de la terna es desconeixen, però diverses fonts vinculen la decisió del Vaticà amb la publicació de l'imminent nomenament de Joan Enric Vives».

Albert Sáez, subdirector del rotatiu català, explica que «el nunci del Vaticà a Madrid, Manuel Monteiro de Castro, conegué la filtració periodística mentre realitzava una visita pastoral a la Seu d'Urgell i immediatament cità el cardenal Carles a un encontre aquell mateix capvespre a l'aeroport del Prat».

La Santa Seu ha decidit iniciar el procés de bell nou i la manera de fer-ho consisteix a tornar la terna a la Nunciatura Apostòlica a Madrid, que l'elabora després de consultar amb els bisbes i altres instàncies eclesiàstiques. Quan es torna la terna, el Vaticà, a través de la Congregació de Bisbes, acostuma a assenyalar les característiques dels candidats que desitja descartar. Per exemple, «no inclogueu candidats que ja siguin bisbes».

La partida de Joan Enric Vives a Menorca seria el primer moviment impulsat per Carles davant el Vaticà per resoldre un complicat trencaclosques episcopal a Catalunya».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris