nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La Festa del botifarró comptà amb una gran participació de públic

Durant la jornada es varen dur a terme un munt d'activitats

Un any més, els habitants del poble de Sant Joan participaren activament de la popular i ja tradicional Festa del botifarró. Un bon nombre d'activitats amenitzaren la jornada, que s'inicià el migdia i no acabà fins ben entrada la nit.

Sota l'organització de l'associació de comerciants i empresaris de Sant Joan, la Festa del botifarró és una celebració que dóna a conèixer un dels productes més característics d'aquesta vila, com són els embotits i en especial els botifarrons i les sobrassades, que gaudeixen d'una gran qualitat reconeguda per qualsevol indret de Mallorca. Els participants de la festa pogueren torrar a més dels productes abans esmentats, llom i panxeta de porc, i menjaren també coca de verdura i trempó. La torrada es feia a foc lent a causa de les foganyes de llenya que es disposaren a la plaça Constitució. Durant la jornada festiva, els assistents pogueren contemplar l'actuació de la colla castellera Al·lots de Llevant que alçaren grans torres humanes.

Els xeremiers i els dimonis també tingueren el seu protagonisme en aquesta festa tan popular així com l'agrupació folklòrica local, Aires de Pagesia que va animar el ball de bot i el grup musical Carrutxa que interpretà distintes peces per amenitzar el ball de saló. La primera Festa del botifarró fou organitzada per la Penya Motorista de Sant Joan l'any 1966 i dos anys després es declarà festa d'interès turístic, sent reconeguda al calendari turístic.

Tot i la seva popularitat, la Festa del botifarró caigué en crisi i es deixà de celebrar l'any 1991, encara que per aquestes dates alguns de bars i restaurants de la zona organitzava qualque torrada. L'any 1996, els comerciants recobraren la festa i des de llavors és un gran èxit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris