cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Cort contracta vuitanta aturats de llarga durada per desenvolupar nous projectes

L'objectiu és la reinserció laboral dels beneficiaris del programa i que puguin adquirir experiència

L'Ajuntament de Palma durà a terme, al llarg dels propers mesos, la contractació de 80 aturats de llarga durada que gràcies als convenis de col·laboració que se signaran amb l'INEM i a les iniciatives i accions contemplades deins el Pla Local d'Ocupació, tendran l'oportunitat d'accedir a formació i experimentació professional incorporant-se laboralment a diverses àrees de la Corporació.

L'Institut Municipal de Formació Professional i Feina de Palma (IMFOF), que presideix la regidora de Funció Pública i Feina, Maria Teresa Jiménez, assumirà la gestió, coordinació i supervisió dels 6 projectes aprovats. El cost global d'aquesta actuació ascendeix a 84 milions de pessetes.

El departament de manteniment durà a terme la rehabilitació de centres i espais culturals, mentre que els contractats per Urbanisme es dedicaran a la realització d'estudis patrimonials, urbanístics i mediambientals. Així mateix, es desenvoluparà un programa consistent en l'elaboració d'una campanya destinada a la delimitació i catalogació de zones i béns arqueològics del terme municipal per tal de dur-ne a terme tasques de recuperació, manteniment i millora. El departament d'Acció Social ha previst un programa de diagnòstic social adreçat a promoure noves línies d'actuació relacionades amb activitats de serveis a la comunitat i també altres de caire personal.

El departament de Participació Ciutadana crearà amb aquestes incorporacions un equip multidisciplinar de gestió de centres de feina. Aquest programa s'executarà en el centre cultural de la barriada del Terreno i té com a finalitat fonamental generar actuacions que incorporin el sector de la població juvenil en activitats novedoses i alternatives. Per la seva banda, la regidoria d'Educació cercarà personal per atendre els nins amb necessitats educatives especials consistent en actuacions amb la primera infantesa, que engloben atenció higiènica, seguretat física i emocional, relació i comunicació, joc i afecte.

Segons explicaren fonts municipals, «la finalitat de les actuacions té un doble vessant: el desenvolupament d'activitats d'interès general i social i la reinserció professional d'aturats de llarga durada que, gràcies a aquests projectes, tindran l'oportunitat d'adquirir expirència laboral i millorar el seu nivell d'adaptació qualitativa a les exigències del mercat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris