cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Aznar diu que el PSOE no té model d'Estat

El president del Govern central afirmà que no es poden comparar els conflictes basc i palestí

El president del Govern central, José María Aznar, ironitzà ahir a Formentor sobre la condició de «partit nacional» del PSOE. «No es pot defensar una cosa en una comunitat autònoma i allò totalment contrari en una altra», digué el president del PP. És referia al contrast que, segons ell, representa que el Partit Socialista d'Euskadi defensi l'Estatut i la Constitució mentre que el Partit dels Socialistes de Catalunya opti per demanar una reforma d'aquests dos texts. «Un partit nacional ha de tenir propostes nacionals», conclogué Aznar.

D'altra banda, es mostrà molt satisfet per l'acceptació feta per Jordi Pujol del marcs estatutari i constitucional. Avançà, així mateix, la voluntat del PP de contribuir a la governabilitat de Catalunya. En un to extremadament sarcàstic, José María Aznar negà qualsevol paral·lelisme entre els conflictes basc i palestí: «Al País Basc no hi ha jueus, no hi ha àrabs, no hi ha mesquites...».

Afirmà que el problema es reduïa a l'existència de terroristes i de «nazis» que els fan costat. A continuació envestí contra el PNB per haver governat amb el suport dels «nazis» i reclamà una alternativa que doni pas a les llibertats. Segons Aznar, les mocions de censura presentades contra Ibarretxe han triomfat, encara que no siguin efectives.

En aquest sentit, digué que el Govern basc estava «entestat» a mantenir-se a tota costa, encara que sigui amb el preu que continuï el deteriorament de la situació. Establint, ara sí, un paral·lelisme amb el succeït a Iugoslàvia, Aznar féu una crida a la mobilització social per posar fi a la violència, una mobilització social que considera «ara més necessària que mai».

Respecte de les noves mesures antiterroristes digué que, tot i que no s'hi havien incorporat les recomanacions del Consell d'Estat, el PP estava disposat a modificar-les durant el tràmit parlamentari, si així ho demanaven altres grups polítics. Segons Aznar, ETA es dedica de cada vegada més al reclutament de joves.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris