cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Font afirma que ha estat «traït» en l'adéu al capdavant del PP Mallorca

Un 25% dels compromissaris del congrés votaren en blanc la candidatura de Rotger

Jaume Font ho digué ahir obertament per primera vegada: modificà la seva intenció d'optar novament a la presidència del Partit Popular a Mallorca perquè no volia acceptar una executiva «imposada» des del despatx de Jaume Matas. Aquesta imposició suposa que la junta mallorquina continuï supeditada en règim de «submissió» a la junta regional i a la de Palma, amb un pes especial a la junta insular.

I el ministre i actual president regional del PP, Jaume Matas, no tingué cap mena d'escrúpol a admetre que «aquest ha estat el meu equip, la meva junta insular» després que la candidatura de Pere Rotger fos aprovada per un 75 per cent dels vots... envers la unanimitat amb què fou aprovat l'informe polític de Jaume Font.

Certament, Matas matisà després les seves paraules (explicant que l'executiva «l'heu escollida vosaltres», en referència als membres votants), però les paraules crítiques de Jaume Font "ja expresident del PP a Mallorca" vers la manera en què s'havia escollit els nous membres continuaven pesant sobre els 648 compromissaris i devers 2.500 convidats que ahir ompliren el centre de congressos al Poble Espanyol.

«Traïció» "i altres mots que se'n deriven" foren paraules emprades almanco en tres ocasions per Jaume Font en un discurs que els serveis de comunicació del PP havien tractat inútilment d'amagar a la premsa. Les traïcions a què féu menció l'actual batle de sa Pobla foren les dels que no varen veure amb bons ulls els intents de negociar més quotes de poder per al PP amb altres partits després de les darreres eleccions municipals i autonòmiques, la via que "segons Font" es mostrà correcta a Puigpunyent, Alaró, Maria de la Salut, Sineu o ses Salines.

Aquests intents de negociació motivaren que «qualcú anàs a veure el president» regional, Jaume Matas i li digué que Font «anava amb males companyies». El batle pobler recordà ahir la seva defensa continuada de Jaume Matas; però denuncià que envers la «lleialtat» al president del partit se li demanava «submissió».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris